Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

“Voteu a la CUP i organitzeu-vos per repartir la riquesa i per guanyar drets” el clam de la CUP des de Sabadell

ELS ANTICAPITALISTES S’ERIGEIXEN COM L’ÚNICA ALTERNATIVA D’ESQUERRES QUE EXPULSARÀ EL PSC “MÉS CORRUPTE” I “ESPANYOLISTA” DE LES INSTITUCIONS

La CUP ha fet una crida a guanyar drets i mobilitzar-se el pròxim 12 de maig perquè asseguren són l’única alternativa d’esquerres i independentista que planta cara al model dels socialistes.“L’objectiu del Quart Cinturó quin és? Més cotxes, més ciment i especulació per la plana del Vallès. Aquesta és l’aposta de la Patronal i el PSC que és el seu portaveu” ha arrencat la cap de llista per Barcelona, Laia Estrada, qui ha continuat avisant que el partit d’Illa està tacat de corrupció: “És la mateixa fornada que l’excapo Bustos i el cacic d’en Ballesteros a Tarragona. Plens de corrupció fastigosa i putrefacte”. Per això, Estrada ha fet una cria a “a agermanar-se i plantar cara”: “La CUP no es que no ens hem doblegat a aquesta colla de mafiosos!”. En aquest sentit, Estrada ha sentenciat els cupaires com l’única alternativa a aquest model perquè tant Esquerra com Junts “s’han sumat a l’agenda” amb negociats a Madrid i buidant de sobirania el Parlament: “I el pitjor d’aquest model no és que sigui l’aposta del PSC. És que ERC i Junts se la van fer seva que no té cap mena de sentit”, en paraules d’Estrada.

Un acte a Sabadell a la Plaça de les Dones tèxtil on els cupaires han tret pit de totes les lluites de la classe treballadora, col·lectius i organitzacions que han enxarxat la ciutat al llarg de la història. Aquí els cupaires amb la Crida per Sabadell van compartir govern amb Esquerra Republicana en l’anterior mandat i és en aquesta línia que el candidat per Barcelona i del Vallès, Xavier Pellicer, ho ha fet valdre en el seu discurs: “Hem estat, som i serem l’alternativa en l’àmbit local i ho hem estat al govern de transformació de la ciutat amb la Crida impulsant i forçant Esquerra i Comuns a construir un govern per desallotjar la corrupció i per plantejar una alternativa i ho hem estat també al Parlament situant aquelles qüestions de les quals no es parlava des de la militància, no des dels sous il·limitats, sinó des del compromís polític des de explicar que tocava parlar del feminisme, antifeixisme o la intervenció de serveis públics”. Pellicer que també ha remarcat la decepció amb els republicans per posar-se de perfil amb els socialistes en aquesta legislatura: “No ens dona la gana rendir-nos al PSC, al PSOE i el que els hi diem a l’ERC és que es deixin de posar a l’ombra de la patronal i dels fons voltor i ens és igual que vinguin l’extrema dreta amb la bandera que vulguin, nosaltres hi serem per plantejar una alternativa”.

Finalment, en l’acte també hi ha intervingut la candidata per Barcelona, Laure Vega, que tampoc s’ha estalviat crítiques als socialistes: “Negacionista com Salvador Illa o com Bustos han hipotecat el nostre futur”. Vega que ha avisat que l’objectiu de la CUP és repartir “la riquesa i el temps”: “La CUP no hem nascut per repartir la culpa a la classe treballadora. La culpa no és nostre mentre tenen els ports plens de creuers, construeixen el Quart Cinturó o omplen piscines mentre ens diuen que posem una galleda a la dutxa. La culpa no és nostre, nosaltres hem vingut a repartir la riquesa i el temps”. Per això, Vega ha fet una crida no rendir-se. “No podem permetre el PSC, i ERC amb por i Junts que es vol vendre el país a trossos. El 12 de maig voteu la CUP i l’endemà a organitzar-se. Els drets no es demanen els drets es guanyen!”, ha sentenciat la candidata.