Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

“Puigdemont ha de decidir si vol vendre’s el país al PSC o sumar per construir una República”

Els anticapitalistes alcen la veu contra els macroprojectes i la massificació turística des de VilanovaJunts ha de decidir si vol vendre’s el país al PSC o sumar per construir una República“. Aquest és el missatge que Laure Vega, candidata per Barcelona, ha enviat avui Carles Puigdemont. D’aquesta manera, la cupaire ha volgut posar de manifest les contradiccions respecte a les últimes declaracions del candidat de Junts on afirmava que el partit està en contra del macrocasino del Hard Rock. “No es construeix un país venent-lo a trossos al millor postor, tampoc baixant els impostos als més rics, impostos que sostenen la sanitat, l’educació, les estructures públiques que garanteixen drets” ha avisat Vega. La candidata ha exigit al candidat de Junts que clarifiqui si el partit seguirà votant al costat dels socialistes contra les propostes dels cupaires al Parlament: “Hem vist com impedient la Renda Bàsica Universal o la distribuïdora pública mentre aposten pel Hard Rock i Esquerra cedia”. Per això, ha instat a Puigdemont que clarifiqui la seva posició respecte al Hard Rock i sobre totes aquelles propostes que ha dit “permeten avançar el país.

Els independentistes han recordat en aquest sentit que les polítiques de Junts fetes de la mà amb els socialistes han portat el país a la “desesperança” i porten “turistes a ofegar les ciutats”. Vega que ha finalitzat la seva intervenció alçant la veu contra les elits i els partits que portat els macroprojectes: “Ells planifiquen macroprojectes i macroesdeveniments i és l’hora que ho planifiquem tot hospitals, escoles, habitatge. Nosaltres vam planificar aquest país qui millor que fer-ho amb la CUP”. En aquest sentit, els cupaires també han volgut reivindicar la seva oposició als macroprojectes i els macroesdeveniments arreu del territori. Ho ha dit el candidat, Òscar Mendoza: “A Barcelona i a altres municipis costaners com Vilanova, creix l’oposició a un altre macroesdeveniment esportiu que sense fer soroll les elits econòmiques”. Uns projectes que pels cupaires “especulen el territori i fomenten la massificació turística”.

En un acte a Vilanoca i la Geltrú que ha aplegat més de 70 persones els cupaires també han volgut criticar la gestió de l’aigua: “amb el beneplàcit dels capos del PSC i el seguidisme d’ERC, que veuen passar els casos de corrupció amb les grans multinacionals del negoci de l’aigua sempre al darrere sense moure un dit”, ha dit la candidata per Barcelona, Pilar Castillejos. La candidata ha afegit que aquests partits miren cap a un altre costat, “que veuen passar els casos de corrupció amb les grans multinacionals del negoci de l’aigua sempre al darrere sense moure un dit”. Finalment, la candidata territorial, Su Moreno, ha volgut destacar l’aposta pel català, “Cal posar les condicions perquè el català sigui llengua comuna i millorar-ne l’ús, fer-la necessària i garantir-ne l’accés”.