Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

La CUP avisa que no pactarà amb el Junts que “vol abaixar els impostos als més rics i que vol ampliar l’aeroport” 

La CUP ha tancat la porta a una entesa amb Junts i Puigdemont per Catalunya perquè, avisen, són els mateixos que volen “abaixar els impostos als més rics, ampliar l’aeroport del Prat i continuar enfonsant-nos en aquesta economia depredadora”. D’aquesta manera, la candidata de la CUP per Barcelona, Laure Vega, ha respost les declaracions de Carles Puigdemont que avui ha descartat la CUP per entrar a govern i ha dit que només hi parlaria “uns segons”. “Ens sorprèn que, contràriament, tardin bastant més que segons a signar el pacte antifeixista i renunciar als vots d’Aliança Catalana. Aquí sembla que tenen més dubtes”, li ha etzibat Vega. La candidata a més ha advertit que estan atentes a qualsevol pacte amb l’extrema dreta: “El mínim pacte amb l’extrema dreta estarem de cara dient, no passaran!”.

En un acte a Molins de Rei on també hi han participat el quart per Barcelona, Xavier Pellicer, el cap de llista per Lleida, Bernat Lavaquiol, i l’exdiputada Eulàlia Reguant, la CUP ha reivindicat les arrels de moviments populars, la lluita antifeixista i les lluites ecologistes al Baix Llobregat. “Encara que canviï de forma, sabem què vol dir el Hard Rock i l’ampliació de l’Aeroport: menys feina digna i més feina precària. El Baix Llobregat no se l’enganya!”, en paraules de Vega. Qui també ha reivindicat la força de la comarca ha estat el candidat, Xavier Pellicer, que ha aprofitat per avisar que l’extrema dreta puja quan no es fan polítiques d’esquerres: “La falsa alternativa arriba quan no es fan polítiques d’esquerres ni es garanteixen drets. Què passaria el 13 si la CUP no fos al Parlament? Només es parlaria de Hard-Rock, macroprojectes, retallar impostos i retallar drets. Això és el que era abans d’entrar-hi la CUP, però hi serem amb tota la força del món per fer front a l’extremadreta”. 

També, el cap de llista per Lleida, Bernat Lavaquiol, ha volgut posar de manifest les aliances entre Ponent i el Baix Llobregat: “És el mateix la burgesia de l’Upper diagonal i els cacics de la Cerdanya. Necessitem planificar. Ara és el moment de decidir si Mercadona o distribuïdora pública, si Felip Puig i Iberdrola o renovables a l’AP7, si Bon Àrea o pagesia, si pisos turístics i Airbnb o expropiar pisos a la banca. Si privilegis per uns pocs o drets per totes!” ha tancat Lavaquiol. També, l’exdiputada, Eulàlia Reguant ha fet un repàs de la legislatura: “Junts per Catalunya ha representat l’herència de CiU, el PSC al centre de totes les polítiques i ERC acceptant tots els límits que li imposava els socialistes. I, fins i tot abans, no fos cas que el PSOE i el senyor Illa s’enfadessin. Era millor gestionar que transformar i si com a mínim hagués gestionat bé hauríem pogut dir que com a mínim havia gestionat bé però ni això”. Reguant que ha criticat la falta de concreció d’Aragonès en la seva proposta per l’ampliació de l’aeroport”.