Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

La CUP acusa  Junts+Puigdemont de voler desplegar el programa del PSC “més de dretes i espanyolistes de la història”

Els anticapitalistes es posiciona com l’única garantia per retornar la sobirania al Parlament i avançar en drets socials i nacionals: “la nostra lluita d’alliberament nacional és indestriable de l’agenda social”

“Que ens expliquin molt a poc a poc quin valor afegit i quin tipus de turisme familiar comporta el Hard Rock, on porta les seves famílies aquesta gent?”. Així ha criticat la candidata de la CUP per Barcelona, Laia Estrada la defensa macrocasino que va fer ahir Junts. Els cupaires han denunciat que Junts+ Puigdemont per Catalunya vol desplegar el mateix programa que el PSC: ampliació de l’aeroport, 4t Cinturó o Hard Rock. “Cal enterrar l’agenda de macroprojectes, l’ampliació de l’aeroport només fa que gentrificar les ciutats i expulsar les veïnes”. La CUP ha celebrat l’acte nacional de campanya a Reus, al fossar vell, simbòlic espai de les mobilitzacions independentistes al Camp de Tarragona posant sobre l’escenari, amb Laia Estrada, els tres primers caps de llista de la demarcació Sergi Saladié, Eloi Redón i Ortésia Cabrera. 

Estrada ha estat molt clara amb la necessitat de tenir una CUP forta per recuperar la sobirania al Parlament de Catalunya i avançar en l’agenda nacional i social: “Ens hem passat la legislatura esperant que es legislés des de Madrid, com si els nostres drets socials es juguessin allà, en un Estat que no reconeix l’autodeterminació ni els consensos socials del poble”. Estrada ha defensat que l’únic vot útil d’esquerres i independentista  per no cedir davant els programes de Junts i PSC és el de la CUP: “No podem confiar en uns Comuns supeditats a Sumar, la marca blanca del PSOE; un Puigdemont que vol tornar com a president de la convergència 2.0 i té el mateix programa que el PSC més de dretes i espanyolista de la història i una ERC amb un govern d’Aragonès incapaç de diferenciar-se de la convergència de tota la vida”. I ha pujat el to amb Aragonès i Junts:  “Ara es posen a competir a veure qui és el millor pactista amb l’estat i a veure qui pujoleja més. A nosaltres no ens hi arrossegaran”. 

Per últim, Estrada ha llençat un missatge clar: “Cal legislar a favor de la gent i de la majoria de la població, per guanyar drets ens hem d’enfrontar en aquest estat. No ens cansarem de dir que la nostra lluita d’alliberament nacional és indestriable de l’agenda social”. 

En la mateixa línia, el cap de llista de la CUP a Tarragona, Sergi Saladié, ha fet una critica als ERC, Junts+ Puigdemont per Catalunya i el PSC, a qui ha definit com “el tripartit del Hard Rock”. Segons Saladié, aquells qui “miren cap a un altre costat” i promouen grans complexes com el Hard Rock, la Lotte, els JJOO al Pirineu, el circuit de F1 o la Copa amèrica de vela “miren a un altre costat davant la crisi climàtica, energètica i social, que van estretament vinculades”. En aquest sentit, el cupaire ha denunciat que a Catalunya es dedica més pressupost a “mantenir viu un mort vivent com el circuit de F1” que no a la gestió dels espais naturals: “Sis milions contra disset. Aquest pressupost és el que defineix un país. Estem aquí per revertir això i moltes coses més”. 

El vot a la CUP per aturar la ultradreta

Des de Reus, els cupaires s’han centrat en la utilitat de votar la CUP a la demarcació de Tarragona per frenar l’extrema dreta i tenir una representació d’algú que defensarà el territori: “Votem el Sergi Saladié perquè necessitem la veu cupaire al Parlament, l’única veu que diu el mateix arreu. Necessitem que el diputat sigui de l’Esquerra Independentista i no el feixisme”. Així ho ha dit el candidat per Tarragona, Eloi Redón qui ha insistit en el fet que la CUP entra a la política per transformar el país: “No volem ni poltrones ni diners ni cadiretes, la política és militar, per allò que és nostres:. Quan la CUP hi és, passen coses”.

En la mateixa línia, Eloi Redón, ha criticat que en campanya els altres partits posen preu a la defensa dels serveis públics, l’habitatge públic, la defensa de la llengua i la independència a canvi de pactes i governabilitats. I ha advertit: “Les milers d’hores de les mestres dins i fora educant, els que mantenim el català per una vida digna, totes les hores dels pagesos que treballen per la nostra sobirania alimentària, la feina dels metges i infermeres per donar-nos sanitat de qualitat. No tenen preu”. I ha llençat un missatge en clau independentista:  “Nosaltres ens vam passar  hores organitzant  l’1-O i hi vam posar el cos, nosaltres no renunciem a l’independentisme a canvi de res”.