Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

La CUP proposa una Banca Pública Catalana “per la gent treballadora, l’economia social i comunitària i per construir sobirania”

Els cupaires han proposat la creació d’una Banca Pública Catalana per acabar amb el sistema bancari actual que “tendeix al monopoli i a l’acumulació de la riquesa”. La candidata de la CUP per Barcelona, Laia Estrada, ho ha dit en l’acte de Lleida després d’avisar que per ells l’OPA del BBVA al Banc Sabadell “és una mala notícia” perquè ha dit “el que fa és enfortir l’oligopoli bancari i financer”. Seguint el fil, Estrada ha criticat aquells que diuen que “volen salvar” el banc del Vallès perquè diu “no és del poble català” per això Estrada ha aprofitat l’ocasió per llençar l’anunci de la necessitat de crear una Banca Pública Catalana. “Per la gent treballadora, la petita i mitjana empresa, l’economia social i comunitària i  per construir sobirania que no ens tingui com a ostatges de tots aquests deutes a costa dels seus interessos“.

Un acte a la capital de Ponent on també hi ha intervingut el cap de llista de la CUP per Lleida, Bernat Lavaquiol, qui ha fet una crida a la mobilització del vot avisant que el vot a la CUP “és doblement útil“: “Ens allunya del precipici social i barrar el pas a l’extrema dreta“. En aquest sentit, Lavaquiol ha avisat que la CUP a la demarcació es disputa el candidat amb VOX per això ha fet una crida a tots aquells votants “d’esquerres descontents”: “A ponent i al Pirineu tenim clar que no passaran!”. També, en l’acte hi ha intervingut la segona per Lleida, Mercè Cortina, qui ha criticat la despoblació rural a Lleida i la falta de polítiques que facin front a la situació que pateix el territori: “Mentre ens diuen que no té valor, els grans monopolitzen i ens deixen el paisatge en mans de macroprojectes“. Qui també s’ha sumat a la criticat dels macroprojectes ha estat l’exdiputat de la CUP, Pau Juvillà. El cupaire ha sentenciat el vot de la CUP com a aquell que és una garantia de drets per a tothom: “A continuar avançant en els drets per a tothom que anem tots junts. Que ho fem en igualtat“.

Des de Lleida, també el candidat per la CUP de Barcelona, Xavier Pellicer, ha llençat un missatge a les forces d’esquerres per la legislatura vinent: “Tornem a posar davant una Renda Bàsica Universal i volem que si sumin ERC i Comuns i la defensin amb nosaltres“. Finalment, els anticapitalistes han volgut posar sobre la taula la defensa de la llengua de la mà de la diputada, Nogay Ndyie: “No acceptarem propostes que només volen dividir i separara, augmentar la segregació per raó de llengua“. La diputada Llengua de cohesió i ús social de totes les classes populars. No podem permetre que aquesta esdevingui una eina política per dividir la població per continuar segregant alumnat i adolescents” . Un acte on hi ha assistit més de dues-cents persones, els cupaires han volgut animar a la participació i als votants erigint-se com a garantia de drets i contra el sistema capitalista que avisen destrueix el territori.