Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

La CUP treu la bandera independentista i social en l’arrencada de campanya del 12M: “Cal defensar la sobirania d’aquests país”

Els anticapitalistes emplacen a ERC, Junts i els Comuns a “recuperar el diàleg a Catalunya i fer política des d’aquí”

Impulsar una distribuidora pública, una energètica pública, la necessitat d’ampliar el parc d’habitatge públic o dotar de més recursos els serveis públics per garantir-ne la qualitat i la universalitat , aquestes són algunes de les propostes que avui han desplegat les dues caps de llista per Barcelona, Laia Estrada i Laure Vega. Ho han a la conferència política “Un altre país és possible” on les cupaires han volgut destacar la necessitat de tenir una CUP forta el proper 12 de maig per poder fer front als i avançar en la resolució dels principals problemes que pateix el país com són la greu crisi climàtica, social i nacional que pateix. En aquest sentit, la candidata Laia Estrada ha avisat: “Assumirem tantes responsabilitats com calgui que responguin a les problemàtiques de la majoria de la població”.

Les independentistes han estat molt crítiques amb les polítiques que han aplicat els últims governs de la Generalitat assegurant que aquestes han estat inútils per avançar en les emergències que pateix el país i que només “engreixen les butxaques d’una minoria”. Laure Vega ha apuntat que la CUP no servirà a aquests interessos: “La majoria de catalans i catalanes no necessiten un partit més que garanteixi que tot segueix igual sinó una força política que doni resposta als reptes que afronta el país, sense deure res a ningú”. Finalment, Estrada ha instat a la resta de forces polítiques a explicar les seves propostes i les ha emplaçat a avançar en una agenda social i independentista que faci front als reptes que planteja el país: “A Esquerra Republicana, Junts i els Comuns a recuperar el diàleg aquí i fer política des d’aquí, que abandonin la dinàmica d’intercanvi de cromos a planificar en favor de la gent i no d’una minoria”.

En l’acte hi han assistit representants de totes les organitzacions que donen suport a la candidatura de la CUP entre elles: Endavant, Poble Lliure, Guanyem, Pirates de Catalunya, Arran, SEPC, Constituents per la Ruptura, Crida Constituent i Alerta Solidària. També, hi han assitits agents de la societat civil i sindicats com Unió de Pagesos, l’Observatori contra l’Homofòbia, Infermeres de Catalunya, la Intersindical, la COS o la IAC. D’aquesta manera, els cupaires donen el tret de sortida a una campanya que porta per lema “Defensem la terra, un altre país és possible”.

25 d’abril de 2024