Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

La CUP s’ha reivindicat com l’única capaç de fer front els interessos de l’Estat i les grans fortunes des d’Olot

La candidata per Barcelona, Laia Estrada, ha instat a Pere Aragonès a clarificar si pactarà amb Salvador Illa

“Vostè està obert a pactar amb el senyor Illa?”, aquest és el missatge que la candidata de la CUP, Laia Estrada, ha llençat a Pere Aragonès. La cupaire ho ha fet des d’Olot on els anticapitalistes han celebrat el seu primer acte de campanya, des d’allà Estrada ha recriminat al candidat d’ERC que no hagi respost aquesta mateixa pregunta en el debat de RAC1 d’aquest matí. És per això, que aquesta tarda li ha tornat a repetir, però aquesta vegada advertint-lo que un pacte amb el socialista significaria pactar amb un partit “contrari al dret a l’autodeterminació”, que “representa el Hard Rock, el Quart Cinturó o l’ampliació de l’aeroport”, que “s’oposa a la Renda Bàsica” o que “vol desmantellar els serveis públics”: “Pactar amb Illa és pactar amb el PSC més de dretes i espanyolista de la història”, ha sentenciat Estrada.

Un acte on els independentistes han avisat que per ells aquests comicis van de decidir entre dos models: l’actual que trinxa el territori, desmantella els serveis públics i només beneficia uns pocs o un model dels qui diuen defensen la terra i volen drets per a la majoria de la població. “Avui no ha canviat res de les polítiques econòmiques dels anys 60 de sol i platja, que si Hard-Rocks, Copes Amèriques o ampliacions de l’Aeroport. De tant pensar en hotels pels guiris i habitatges turístics que han deixat els nostres joves sense habitatges i de tant pensar en omplir piscines s’han oblidat de com regarem els camps que ens han d’alimentar. Pot ser toca dir prou!”, ha avisat la candidata per Girona, Montserrat Vinyets. “Potser cal començar a pensar un país per la majoria que freguin els usos turístics i amb habitatge per a qui hi viu i no qui especula. És hora de posar fre al creixement i posar les institucions i les lleis que es fan per la major part d’aquest país”, ha conclòs la candidata.

Finalment, el candidat per Girona, Dani Cornellà, ha carregat contra Esquerra i Junts pels seus pactes amb Madrid: “Han preferit mirar cap a Madrid i pactar allà les polítiques que ens afecten a totes. La CUP continuem pensant que tota la política que es fa s’ha de fer des de Catalunya, des del Parlament. Ens estan estafant.” Davant d’aquesta situació, els cupaires asseguren que ells volen impulsar un “nou rumb de país que representi un canvi radical de model que ara mateix no hi cap el Règim del 78”, en paraules d’Estrada. Un nou rumb que diuen va de la mà del procés d’autodeterminació i els drets socials i que vol aturar els interessos de l’estat espanyol i de les grans fortunes que asseguren són els mateixos. Tot plegat, a un acte on la candidata ha estat acompanyada de la gent de territori de comarques gironines i presentat pel regidor de la CUP d’Olot, JordI Gasulla, que ha tret múscul de l’organització i la força dels independentistes quan estan a les institucions.

26 d’abril de 2024