Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

La CUP insta a Carles Puigdemont des de Girona a què s’aclareixi sobre la seva estratègia independentista

Els independentistes asseguren que són l’única garantia de recuperar una agenda nacional i social: “Nosaltres som aquí per donar-ho absolutament tot per la terra, pel país!”

“Què vol fer exactament? Un dia sentim el president parlar que vol tornar per trencar amb l’Estat i l’altre dia diu que els supeditarà amb els acords amb els que arribi a Madrid. Amb què quedem? La gent ha de saber què vota el 12M!”, aquest és el missatge que la candidata de la CUP per Barcelona, Laia Estrada, ha enviat a Carles Puigdemont des de Girona. Estrada ha estat molt crítica amb les incongruències de la formació quan parlen de reprendre el procés independentista per això també ha criticat que tant ERC com Junts+ Puigdemont han supeditat l’agenda del país a l’Estat espanyol. És en aquesta línia, que els cupaires han reivindicat la CUP com l’única garantia per “recuperar una agenda nacional pròpia i social que avanci amb lleis ambicioses que desbordin l’Estat de la mà d’un moviment independentista ampli”: “Nosaltres som aquí per donar-ho absolutament tot per la terra, pel país!.

Així ho han dit  anticapitalistes en el seu acte nacional al centre neuràlgic de Girona, a la plaça Catalunya amb dos centenars d’assistentes, en la capital on governa amb Guanyem Girona. Un acte on hi han participat les candidates de Barcelona, Laia Estrada i Laure Vega, els candidats per Girona, Dani Cornellà i Montserrat Vinyets, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i l’ex diputat al Congres i al Parlament, Albert Botran. La candidata per Barcelona, Laure Vega, ha llençat un missatge clar què l’independentisme ha d’estar lligat a les qüestions socials i d’esquerres: “No volem decidir retallades en català o castellà, és a dir PSC o Junts, sinó decidir que volem viure en una terra lliure. No ens sotmetrem a una ERC que no vol molestar ni a un Junts+ Puigdemont que es vol vendre al capital estranger. Quina pena si l’independentisme es vol fer cap a la dreta”.

Els cupaires carreguen contra Salvador Illa: “És perill pel país i pel planeta amb la seva política de negacionisme climàtic”

Els cupaires per això no s’han quedat aquí i han carregat durament contra els socialistes i les seves polítiques que asseguren “són les de Madrid i només beneficien els rics de sempre”. Ho ha fet la candidata per Girona, Montserrat Vinyets: “Illa ha menyspreat a qui es mobilitzen i s’organitzen  referenciant-s’ho com als de les pancartes i als cartellets. Li molesta una societat viva i organitzada? Li recorda les mobilitzacions que van travessar de dalt a baix tot el país posant en escac el règim del 78?”. La gironina que també ha criticat les posicions “tèbies” d’Esquerra Republicana davant les polítiques socialistes, una posició que també ha complementat la cap de llista Laia Estrada repetint la pregunta a Aragonés sobre un possible pacte amb els socialistes: “Pactarà o no pactarà amb Salvador Illa? Illa és un perill pel país i pel planeta amb la seva política de negacionisme climàtic!”.  

L’encarregat de posar la nota ecologista ha estat el cap de llista per Girona, Dani Cornellà: “Volem un model per a tothom que surti de les mans Iberdrola, Naturgy, Endesa…I per això, vam proposar una energètica pública que la tenim però la volem més ambiciosa per fer front a tota aquesta gent que ens està robant”. I ha volgut trencar amb la retòrica que s’atribueix a la CUP criticant que sempre diuen que no: “Nosaltres som la gent del no a totes aquestes bestieses climàtiques. No poden continuar parlant de crisis climàtica i fent les mateixes polítiques de sempre”. El candidat ha conclòs demanant que omplim les “urnes per defensar la terra, ni un pam de terra, ni un pam d’aigua pels mateixos de sempre”.

“Gironins i gironines voteu a la CUP”

Finalment, en aquest acte també hi ha participat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, qui ha demanat el vot per la CUP de de les gironines i gironins votin la CUP: “És molt diferent un Parlament on governin els projectes de dretes i extrema dreta o que la CUP tingui una força considerable perquè llavors els temes seran els que interessen i beneficien a la majoria de catalans i catalanes del país”. Salellas que ha acabat llençant un missatge pel moviment independentista assegurant que posa a disposició a tots els seus regidors per reprendre el procés independentista: “Nosaltres no renunciem a res ni ens fa por res, l’Ajuntament de Girona està per trencar el Règim del 78!”.