Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

La CUP carrega contra els partits que defensen els interessos de Foment: “Els que defensen a l’oligarquia només volen un país per poder vendre’l a trossos”

Els anticapitalistes han aprofitat la presentació de la llista per la Demarcació de Barcelona per enviar un missatge a PSC i Junts després que Foment anunciés anar al Tribunal Europeu de Drets Humans per denunciar “l’infern fiscal que viuen els rics a Catalunya”

La CUP ha presentat avui la llista per Barcelona per les eleccions del pròxim 12 de Maig. Ho ha fet a la plaça del Rei, acompanyats d’una trentena de membres que conformen les llistes de la candidatura independentista i anticapitalista. Una llista que respon a un objectiu polític clar: “Encarar la situació d’emergència climàtica, la situació d’empobriment generalitzat de la població i retrocés del conflicte nacional, des de la transformació ecologista, la lluita per assolir la independència i la defensa dels drets socials”.

Pilar Castillejo, n3 de la llista a Barcelona ha destacat que la llista la conformen “persones que representen la pluralitat de l’organització, les diferents lluites que conformen la Unitat Popular, els pilars ideològics de la CUP: el socialisme, l’ecologisme, el feminisme i la lluita per la independència dels Països Catalans, així com la defensa de la cultura popular i la llengua catalana. Des dels diversos fronts de lluita, basats en la militància i la construcció col·lectiva d’una altra forma d’entendre i viure la política”.

La CUP carrega contra Foment

La candidata per Barcelona, Laure Vega, ha aprofitat per respondre a l’anunci de Foment del Treball d’ahir, on va assenyalar que de recorreran al Tribunal Europeu dels Drets Humans per denunciar “l’infern fiscal que viuen els rics”. Vega ha assenyalat que “el dret humà a viure a costa de fomentar que els altres treballin no està recollit a cap conveni internacional”, i ha etzibat “El que sí que es reconeix és el dret a la salut, a l’educació, al treball digne i a tenir on viure i això, al món on vivim, costa diners”.

Segons els cupaires, el programa del PSC i de Junts està estretament lligat al Foment de la patronal i ha advertit del perill de defensar un model econòmic que permet tenir luxes a una minoria a costa de de la feina d’una majoria exhausta: “els que defensen a l’oligarquia només volen un país per poderse’l vendre’l a trossos. ha etzibat “No sé a què es volia referir la patronal quan deia que defensarien el seu programa a totes les instàncies, i cito, “sigui la via civil, penal o criminal”, però si volen podem parlar dels 103 accidents laborals mortals a Catalunya aquest 2023. Ells ploren pels seus diners, nosaltres els nostres morts”.

En la mateixa línia, la candidata cupaire, s’ha referit a l’impost de successions que Foment i Junts per Catalunya, volen abolir, tot recordant que el 2022 es van recaptar 643 milions d’euros i el 2023 es va estimar que serien uns 733 milions. D’aquest impost el 74% de la societat paga menys d’un euro i un 10% entre un euro i mil. “Els 700 milions d’euros, per posar un exemple, és el pressupost complet de l’Hospital Clínic”.

Per acabar, Vega ha assenyalat que aquestes eleccions van de que els que més tenen, més paguin, per tal de poder garantir una sanitat i una educació públiques fortes, “perquè no només la seva canalla pugui estudiar en condicions”.

10 d’abril de 2024