Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

“Si voleu que es faci de forma real una regulació dels lloguers, voteu a la CUP”

Els anticapitalistes apel·len a obtenir una “CUP forta al Parlament” per avançar en polítiques que facin front a l’emergència habitacional

La CUP ha posat en valor el seu vot per poder desplegar polítiques que facin front a la situació de crisi de l’habitatge. “Si la gent vol una política de zero desnonaments sense la intervenció dels Mossos, expulsar i expropiar els pisos dels fons voltor, augmentar el parc públic d’habitatge, el 12 de maig si la gent vol que hi hagi una forma real la regulació dels lloguers voteu a la CUP”, ha sentenciat la candidata per Barcelona, Laia Estrada. La cap de llista ha criticat la ineficàcia de les polítiques d’Esquerra Republicana per fer efectiva aquesta regulació però també per les seves polítiques al territori: “Quina és la política d’ERC? La que intenta silenciar, que malbarata aigua per ampliar escorxadors per empreses israelianes quan el que hauria de fer és trencar les relacions fins que no es posi fi al genocidi a Palestina”. Els cupaires han demanat assolir una “CUP forta” el proper 12M per per desplegar polítiques socials i independentistes al Parlament. Per això, han volgut posar en valor la seva feina els darrers anys: “Sempre que hem tingut força l’hem aprofitat perquè la vida als Països Catalans sigui més digne. L’únic vot que no estarà utilitzat per interessos partidistes que no dependrà de jugades mestres a Madrid”, ha dit la candidata, Mar Ampurdanès. Qui ho ha complementat el discurs i carregant contra Esquerra Republicana pel seu “seguidisme” a les polítiques del PSC ha estat la candidata Pilar Castillejos: “Cal que a partir del dia del 12 de maig ens plantem al Parlament amb força suficient per batallar tots aquests drets que els socialistes han deteriorat amb el vistiplau d’Esquerra”. Castillejos que ha posat en valor la necessitat d’uns serveis públics frorts com a eina clau per la justícia social: “Només amb uns serveis públics i forts farem que arribin a tothom. Aquesta és la nostra proposta: atenció primària, educació, residències públiques i gestió de l’aigua pública”.

Un acte on la CUP ha volgut posar de manifest la seva preocupació per la crisi climàtica i el sector de la ramaderia i la pagesia. “Només amb una pagesia forta podem garantir el dret a l’alimentació, la sobirania alimentària i la cura del territori”, ha assegurat la candidata territorial a la llista de Barcelona, Martina Marcet. Els anticapitalistes que han volgut posar de manifest el seu arrelament a l’Ajuntament de Manresa i la feina feta com a Alternativa CUP avançant propostes com la Copa Menstrual o assegurant que seran l’oposició al govern d’Esquerra Republicana que vol acabar amb la festa Alternativa de la ciutat.