Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

Les conformen la llista de la CUP són persones que representen la pluralitat de l’organització, les diferents lluites que conformen la Unitat Popular, els pilars ideològics de la CUP: el socialisme, l’ecologisme, el feminisme i la lluita per la independència dels Països Catalans, així com la defensa de la cultura popular i la llengua catalana. Des dels diversos fronts de lluita, basats en la militància i la construcció col·lectiva d’una altra forma d’entendre i viure la política.

Referent de la lluita ecologista i expert en transició ecosocial, Saladié ha estat portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC). Fou diputat al Parlament de Catalunya per la CUP del 2015 al 2018, on va col·locar la necessitat del decreixement i la transició nuclear al sevei del territori al centre del debat polític. Saladié és professor associat del departament de Geografia de la URV. Actualment és regidor de la CUP a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Ha treballat a la Diputació de Barcelona i a la Societat Catalana i és pagès a temps parcial.

Portaveu de la Plataforma Aturem Hard Rock, creada fa 10 anys en contra del megaprojecte de Bcn World i el model turístic de la Costa Daurada, està molt implicat amb els agents socials i el moviment ecologista en defensa del territori. També ha participat del moviment per l’habitatge als col·lectius locals i en el teixit cultural del seu municipi. És jurista i economista. Va començar a militar a l’Esquerra Independentista arran de les mobilitzacions per la independència durant el Procés.

Estretament vinculada a la lluita feminista i de defensa de la cultura popular, Ortésia Cabrera és militant trans, rural, neurodivergent, discapacitada i supervivent d’abusos sexuals en l’infància.  L’artista, escriptora i comissària d’exposicions, ha format part de Maulets, Jóvens de les Terres de l’Ebre, el SEPC i el Grup de Suport a la CUP de les Terres de l’Ebre, així com dels periòdics cooperatius la Directa i l’Escuranda. Vinculada al teixit associatiu i veïnal i la cultura popular ampostines, ha estat fundadora de les festes alternatives de la localitat.

 

Arquitecta, s’ha especialitzat en l’àmbit dels estudis urbans i ha treballat en el món de l’habitatge cooperatiu. Actualment, és docent de secundària de matemàtiques i de llengua catalana, i durant anys ha estat vinculada al moviment escolta tarragoní. Membre de l’assemblea de la CUP de Tarragona des del 2017, la seva vinculació a la CUP va començar fa una dècada,, però és arran dels successos de l’1 d’octubre del 2017, dia del referèndum, quan decideix participar activament i entrar a l’assemblea local.

 

Lligat a les lluites territorials i nacionals a les Terres de l’Ebre com a membre del Casal Popular Panxampla, activista en defensa del riu Ebre i membre de l’assemblea durant anys, impulsor i membre de la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre i afiliat a la CGT Terres de l’Ebre. Ha impulsat espais de lluita com el CDR de Tortosa i va ser membre impulsor del nucli fundacional de la CUP a les Terres de l’Ebre, així com de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa. És enginyer forestal i bon ballador de jotes. És enginyer forestal.