Recurso 5Icono Web
Recurso 6Icono CUP

Les conformen la llista de la CUP són persones que representen la pluralitat de l’organització, les diferents lluites que conformen la Unitat Popular, els pilars ideològics de la CUP: el socialisme, l’ecologisme, el feminisme i la lluita per la independència dels Països Catalans, així com la defensa de la cultura popular i la llengua catalana. Des dels diversos fronts de lluita, basats en la militància i la construcció col·lectiva d’una altra forma d’entendre i viure la política.

El gironí ha treballat en les lluites de defensa del territori especialment en l’àmbit de les energies renovables des de diversos col·lectius o contra la construcció del macroparc eòlic marí de Cap de Creus. A més, ha estat represaliat per l’estat espanyol arran de les protestes per l’1 d’octubre i també investigat per l’Audiència Nacional després d’aprovar una moció de suport per declarar la ruptura del Parlament amb l’estat. Ha estat diputat i alcalde del municipi de Celrà. Cornellà és llicenciat en educació social i en psicopedagogia, en l’àmbit professional ha treballat com a director d’un centre de menors tutelats.

Advocada i diputada al Parlament, Montserrat Vinyets ha liderat la defensa de diversos represaliats independentistes i s’ha especialitzat en la investigació sobre l’espionatge a polítics catalans amb l’eina de Pegasus. Alguns dels casos més rellevants ha estat la representació com a acusació particular de la CUP contra els directius de Catalunya Caixa o la defensa d’un dels encausats de l’Operació Judes. Ha portat la lluita contra el Quart Cinturó, la defensa del transport públic en la Comissió de Territori, la presidència de la Comissió de Fons Voltors i la ponència de la llei de Memòria Democràtica al Parlament.

El seu perfil polític està estretament vinculat a l’independentisme i la defensa del català i la cultura popular. Ha estat durant 8 anys l’alcalde del poble de Verges per la CUP i, des del municipi, ha donat veu la defensa d’una política participativa, orientada a la independència del país i als valors progressistes. Va ser encausat pel tall de les vies de l’AVE a les protestes de l’1 d’octubre de 2018 i va formar part campanya antirrepresiva del cas coneguda com a 21 Raons. Llicenciat en filologia catalana, treballa com a professor de llengua i literatura en un institut de secundària.

Activista ecologista. Llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona. Professora de Biologia i Geologia, exercint durant deu anys càrrecs directius i de coordinació a Secundària. Formadora de professorat a la UdG i membre de diversos grups de reflexió pedagògica. Membre de l’equip de govern de l’Ajuntament de Salt durant el mandat 2015-2019 per Independents per Salt-CUP. Regidora a l’oposició de l’Ajuntament de Salt al mandat 2019-2023. Diputada per la CUP-AMUNT a la Diputació de Girona del 2021 al 2023.

Pagès i ramader, és una de les persones al capdavant de Llavora, una granja de porcs ecològics situada a Ventalló (l’Alt Empordà), és soci escorxador municipal i d’una cooperativa de transport per a productes agroalimentaris locals. Va decidir emprendre aquest projecte després de estar set anys vinculat al sindicalisme agrari. Viu a Ventalló i és pare de dues mainades.